Steun ons en help Nederland vooruit

Vertrek van Ralf Krewinkel

Ralf Krewinkel maakte bekend op te stappen als burgemeester van Heerlen naar aanleiding van de ontstane commotie rond zijn sollicitatie naar de burgemeesterspost in Kerkrade. Na een bijzonder zware periode rond zijn zoontje Luca had onze burgemeester tijd nodig om zelf te herstellen van alle heftige emoties die hiermee gepaard gingen. Die ruimte werd hem door de Heerlense raad van harte gegund.

Dat hij als Kirchroadsjer Jong solliciteert in zijn geboortestad is wat ons betreft zijn goed recht. Een sollicitatieprocedure voor een burgemeesterspost is altijd geheim. Krewinkel had daarom geen andere mogelijkheid dan zijn sollicitatie voor zich te houden. Hij heeft niets fout gedaan, maar werd openbaar afgestraft.

Los van het feit dat deze informatie nooit had mogen uitlekken, zijn wij van mening dat Ralf Krewinkel de kans had moeten krijgen om in de Raad uit te leggen wat zijn beweegredenen waren, daar een groot aantal raadsleden hier erg nieuwsgierig naar is. Door de ontstane ophef is hem die kans ontnomen. D66 Heerlen is ontzettend teleurgesteld in de reacties van andere partijen en betreurt het dat Ralf Krewinkel tot de conclusie kwam dat opstappen nu onvermijdelijk bleek.

D66 Heerlen vindt dat Gouverneur Bovens uiteindelijk eindverantwoordelijk is voor dit koningsdrama. Hij had immers de consequenties van dit geheel in vroeg stadium kunnen en moeten overzien. Hij had deze situatie kunnen en misschien wel moeten voorkomen.

Wij willen Ralf ontzettend bedanken voor zijn inzet voor Heerlen en hem en zijn gezin sterkte wensen voor de komende periode.


 

Laatst gewijzigd op 8 december 2019