Steun ons en help Nederland vooruit

Roy Dassen

nummer 13 op de lijst

Merkelbeek

Roy Dassen laat zich beschrijven als bevlogen, geëngageerd, standvastig, met regelmaat tegendraads, strijdlustig, niet altijd politiek correct, maar dan wel van goede wil. Hij is op sterkst als hij met z’n hart kan spreken en voor de medemens mag gaan. Hij schuwt daarbij het initiatief, de barricade en de lange tenen beslist niet. ‘Iets (samen) neerzetten’ is haast een levensmotto. En als het staat, dan op naar het volgende doel.

Sinds zijn geboorte in 1975 woonde Roy tot 2002 in Amstenrade. Het samenwonen met zijn vrouw bracht hem naar Oirsbeek alwaar hij al gauw de handschoen oppakte om voorzitter te worden van het Comité Gezamenlijke Buurtverenigingen. Zijn expertise als Technisch Event Coördinator vanuit locatie MECC Maastricht kwam daarbij goed van pas. En daarnaast was voor Roy als carnavalist de Zonger Moere Zitting, optocht, etc een kolfje naar zijn hand.

In 2007 verhuisde het gezin naar Merkelbeek alwaar hij eveneens al snel maatschappelijk betrokken raakte als secretaris van Fanfare St. Joseph. Een functie die hij enkele jaren vervulde.

Het levensmotto ‘om iets neer te zetten’ bracht hem er tevens toe om in 2007 samen met enkele vakbroeders de MBO-opleidingengroep Kunst Theater & Media op poten te zetten. Een bolwerk van creativiteit en passie. Na 11 jaar heeft hij nu zijn pijlen gericht op een nieuwe uitdaging.

T.a.v. Beekdaelen maakt Roy zich vooral druk om de leefbaarheid in de kernen. Hij is nadrukkelijk voorstander van het combineren van de diverse functies in een dorp en de ondersteunende rol die een gemeente daarin dient te vervullen. Hij ziet m.n. de vele levensvatbare verenigingen als essentiële katalysator voor de maatschappelijke cohesie.

Daarnaast droomt hij ervan elk plein ‘evenementen-proof’ te krijgen qua bestemming, waardoor ook kleinschalige initiatieven vanuit de gemeenschap niet gehinderd worden door onnodige vergunningen met bijbehorende kosten.