Steun ons en help Nederland vooruit

Peter Otermans

nummer 14 op de lijst

Sweikhuizen

Een frisse wind door het politieke landschap laten waaien.

Ik ben Peter Otermans, 49 jaar, getrouwd met Ariane en vader van Jules en Lina. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Puth en ik woon inmiddels ruim 20 jaar in het mooie Sweikhuizen.
Ik werk als schoolleider in het basisonderwijs en bouw samen met twee schoolteams aan de ontwikkeling van veranderend onderwijs voor onze kinderen in de wereld van de toekomst.
In mijn werk ervaar ik regelmatig hoe een gemeente goed onderwijs kan stimuleren door vanuit haar zorgtaak scholen te faciliteren en inspireren. Ook op het gebied van duurzaamheid, culturele ontwikkeling en buurtalen kan de gemeente scholen ondersteunen.

In mijn vrije tijd maak ik met passie muziek bij de Koninklijke Fanfare Sint Caecilia in Puth en bij Big Band Time Out. Bij de fanfare ben ik een periode voorzitter geweest. Ook was ik actief in het verenigingsleven in Sweikhuizen bij  Carnavalsvereniging De Sjwenskes en bij de Schutterij St Joseph.

Ik ondersteun van harte het initiatief van D66 Beekdaelen om een frisse wind door het politieke landschap te laten waaien. Het getuigt van lef om veel jonge kandidaten te laten optrekken met ervaren mensen in de aanloop naar de verkiezingen. Dat, gecombineerd met sterke en heldere standpunten, maakt D66 een stevige pijler voor de nieuwe gemeente.

Om het met een Cruijffiaanse (die andere nr. 14) uitdrukking te zeggen: “De punten moeten dáár op de i worden gezet waar ze horen”.


september 2018