Steun ons en help Nederland vooruit

Jan Bertholet

Fractievoorzitter D66 Heerlen

Ik ben vader van vier inmiddels uitgevlogen kinderen en ben geboren en getogen in Heerlen, of exacter: in het Bekkerveld. Ik ben dus een echte Winkbül.

Na mijn schooltijd op Tarcisius en Bernardinus ben ik economie gaan studeren in Amsterdam. Daarna ben ik min of meer toevallig in het onderwijs terecht gekomen, waar ik nog steeds werkzaam ben. Nu alweer ruim 30 jaar bij Zuyd Hogeschool, waar ik diverse functies heb gehad en nu weer actief ben als gewoon docent die daar zijn verhaal, ook vanuit de politiek, aan de jeugd kwijt kan. Ook ben ik altijd actief geweest in het verenigingsleven en carnaval in Heerlen, en in de medezeggenschap.

Sinds 16 jaar ben ik ook in de gemeentepolitiek aanwezig, waarvan ruim 12 jaar als Gemeenteraadslid. Daarbij heb ik ervaren dat je in die hoedanigheid veel kunt bereiken en dat is heel motiverend. Ook weer voor de komende vier jaar, waarin veel te gebeuren staat. Zoals de voltooiing van het Maankwartier en de IBA-plannen, het realiseren van de ambities voor het stadscentrum uit het Bidbook Urban Heerlen, en plannen voor de Royal, de Nieuwe Nor en het Mijnmuseum.

Binnen mijn eigen wijk De Hees/Het Bekkerveld zal de basisschool Tarcisius hopelijk naar de oude HTS verhuizen, en komt er een parkje op de plek van het oude politiebureau nu de nieuwe supermarkt en sporthal gelukkig inmiddels gereed zijn.

Kortom, de handen moeten weer uit de mouwen.

Leuk dat een van mijn kinderen nu in mijn sporen treedt; mijn dochter Laurie staat namelijk ook op de kandidatenlijst van D66.


februari 2018